Tagfelvétel 2018 – Eskrima, kali botharc edzések Budapesten

botharc

A Kali (más néven eskrima vagy arnis) a Fülöp-szigetek fegyveres harci művészete. Ez a Fülöp-szigetek nemzeti sportja, ugyanakkor egy rendkívül hatékony harci rendszer.

A legtöbb harcművészettől eltérően a Kali az első pillanattól kezdve oktatja tanulóinak a fegyveres harcot. Oktatási rendszere nagymértékben fejleszti a kéz gyorsaságát, illetve a különböző támadásokra adandó reakció sebességét.

Miért tanuljak botharcot?

– a Kali alap fegyvere, a bothasználatból levezethető további eszközök használata is (pl.: toll, kés, tomahawk, karambit, sörösüveg stb.)

– Megtanítja az alapvető mozdulatokat, testmozgásokat (ezeket később a kés leszűkíti és pontosítja, legvégső esetben – ha nincs semmilyen eszközöd – ugyan ezeket a mozdulatokat végre hajtva harcba szállhatsz pusztakézzel is)

– Nincsenek szabályok, az egyetlen cél, hogy győztesként/túlélőként kerülj ki egy összetűzésből

– A bot kellő hosszúságú fegyver ahhoz, hogy olyan nagy távolságból védhesd meg magad ahonnan az ellenfeled (eszköz nélkül) még nem ér el

– A boton kívül képes leszel minden bot hosszúságú (kb 72 cm) ütő vagy vágó fegyver használatára akkor is, ha korábban nem gyakoroltál az adott eszközzel (pl.: kard, esernyő, sétapálca, ólmos bot, seprűnyél stb.)

– A két bottal végrehajtott készségfejlesztő gyakorlatok nagy mértékben fejlesztik az agy mindkét féltekét, így az olyan képességeid is fejlődnek a gyakorlás közben amiknek a harcon kívül, a hétköznapi (akár az üzleti) életben is nagy hasznát veszed. (komplex látásmód, rövidebb reakcióidő, gyors döntéshozatal és kiváló reflexek jellemzik a kalit gyakorlókat).

Az első edzés ingyenes – gyere le, nézd meg és próbáld ki bármilyen kötelezettség nélkül.

Rendvédelmi szervek dolgozóinak, mentősöknek, tűzoltóknak állandó 10% kedvezményt adunk!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

CAPTCHA *