Az edzőterem

Budapesti Filipino Martial Arts Műhely

Kali/Silat edzés, panantukan, JDK, eskrima botharc, la coste késharc, önvédelem

Az edzőterem kívül van a mindennapi világon. Nem érdekel ki vagy az edzőterem falain túl. Egy dolog érdekel: akarsz- e kalizni, meg akarod-e tanulni a harcnak ezt a művészetét!
Küzdesz-e érte, elviseled-e a gyakorlatok nehézséget, fájdalmát, monotonitását.

Ha az alábbi szabályokat be tudod tartani, szívesen látlak; Gyere!

Egyszerű szabályok érvényesek:

Tiszteld a Tanítást!
Tiszteld a Tanítót!
Tiszteld a Tanulót!
Tiszteld a Helyet ahol tanítanak!

( Ja, és még két praktikus tanács: Ne zavarj abban, hogy tanítsak és engedély nélkül ne nyúlj a fegyvereimhez! Kérlek! Kösz!)

Fegyverfal

Bonyolultabban – egy kicsit szájbarágós, de ha eltévedtél, segít megtalálni a helyes viselkedéshez vezető utat –

Etikett:

Az iskolába lépve a tanuló tradicionális meghajlással fordul a terem eleje (oltár) felé, majd újból meghajol a teremben tartózkodó tanulók, oktatók felé.

A tanulónak mindenkor időben kell megérkeznie edzésre. Ha valamilyen okból mégis késne, a terembe lépve végrehajtja a tradicionális köszöntést, majd mozdulatlanul várakozik, amíg az oktató engedélyezi a csoporthoz történő csatlakozást. Ezután beáll a hátsó sorba

Az edzőterem tiszteletet követelő hely. Ott utcai ruhában, cipőben tilos tartózkodni. Tilos továbbá sapkát, kalapot viselni, rágógumit rágni, enni, inni vagy dohányozni.

Az edzés előtti takarításban és az edzés utáni rendrakásban minden tanulónak részt kell venni.

A tanuló az edzőtermet csak oktatója engedélyével hagyhatja el.

A tanulók kellő tisztelettel kell viseltessenek a magasabb fokozatú társaikkal illetve elöljáróikkal szemben. Ha a terembe magasabb fokozatú tanuló vagy instruktor lép, felé fordulva tradicionális meghajlással köszöntsék.

Ha a tanulót oktatója megszólítja, hibáját kijavítja, akkor azt azonnal meghajlással köszönje meg. Ugyanígy hajoljon meg, ha oktatójától szeretne valamit kérdezni.

A tanuló köteles mindig tiszta, előírásos öltözetben megjelenni (fekete vászonnadrág, fehér póló, öv, tiszta kung fu cipő) Ruházatán csak a stílus  magyarországi szervezetének hivatalos emblémája lehet (a mellkas bal oldalán ill. a háton).

A sérülések elkerülése érdekében a tanuló edzés közben nem viselhet semmilyen ékszert, ruhadíszt vagy karórát.

A tanulóknak kellő tiszteletet kell tanúsítaniuk egymás iránt az edzőteremben és azon kívül is.

A tanuló az edzéseken tanultakat soha nem használhatja mások ellen kivéve, ha a saját vagy hozzátartozója testi épsége forog veszélyben!

a_harcos_lelke

Kali/Silat edzés, panantukan, JDK, eskrima botharc, la coste késharc, önvédelem